Nieuws

Wanneer stopt alimentatie bij samenleving?
De alimentatieplicht is niet oneindig. De alimentatieplicht kan onder andere op grond van artikel 1:160 BW eindigen. Dat wetsartikel zegt dat de alimentatieplicht eindigt op het moment dat de alimentatiegerechtigde is gaan samenleven met een ander als waren zij gehuwd of als hadden zij hun partnerschap laten registreren.

Lees verder >

Geen flitsscheiding maar een ouderschapsplan
Was het eerst zo dat een huwelijk omgezet kon worden in een geregistreerd partnerschap - waarna een scheiding snel kon worden afgehandeld - vanaf 1 maart 2009 is dit door de nieuwe "Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding" niet meer mogelijk.
De flitsscheiding werd mogelijk na invoering van het geregistreerde partnerschap in 1998. Bij een flitsscheiding werd een huwelijk eerst omgezet in een geregistreerd partnerschap, waarna dit partnerschap eenvoudig en snel (vandaar: "flits") via de burgerlijke stand beëindigd kon worden. Naar de rechter gaan was niet nodig.


Lees verder >

Wie zijn wij


Mr L.C. Bruggink – de  Bruyn  Kops Advocaat & Scheidingsbemiddelaar is een gespecialiseerd advocatenkantoor. Binnen ons kantoor wordt uitsluitend het familierecht bedreven. Het recht is een complex en steeds veranderd geheel waarbij specialisatie een must is. Het familierecht vraagt een andere benadering van de clientèle, het betreffen persoonlijke aangelegenheden die vaak diep ingrijpen in iemands leven. Niet alleen de zaak behoeft aandacht maar bovenal de cliënt. Een goede verstandhouding en vertrouwensbasis tussen advocaat en cliënt zijn essentieel. De advocaat moet snel in staat zijn de wensen van zijn cliënt te doorgronden en ook te begrijpen. Wij staan voor kwaliteit, betrokkenheid en uiteraard discretie.

 

Door de kleinschaligheid van onze organisatie en de hoge mate van specialisatie waarborgt het kantoor een kwalitatief hoogwaardig en tevens persoonlijke dienstverlening. Onder kwaliteit verstaan wij: oplossingsgerichtheid, objectiviteit en integriteit. Het kantoor beschikt over een netwerk van specialisten op aan het vakgebeid aanverwante terreinen zoals op het familierecht gespecialiseerde fiscalisten, accountants, orthopedagogen en psychologen. foto.gif mr. L.C. Bruggink - de Bruyn Kops

Geboren in 1956 in Curaçao en opgegroeid in Warnsveld bij Zutphen. Ik ben afgestudeerd in Groningen en vervolgens naar Kenia vertrokken in het kader van ontwikkelingswerk.Maak kennis >